Frambozen met speculaasslagroom

Het is weer tijd voor een goed dessert, dit keer eens geen koffie maar warme frambozen. Recept afgekeken van de Allerhande maar gevarieerd met het fruit en ijs. Erg zoet maar ook erg lekker!

Frambozen speculaasslagroom 

Ingrediënten (2 personen)
6 bolletjes straciatella ijs
100 gram frambozen op siroop
125 ml slagroom
4 speculaasjes
1 zakje vanillesuiker
halve el aardappelzetmeel

Klop allereerst de slagroom los met het zakje vanillesuiker. Zodra dit klaar is kan je de speculaasjes verkruimelen en er doorheen scheppen. Breng daarna de frambozen met vocht in een pannetje aan de kook. Klop ondertussen het aardappelzetmeel los met een eetlepel water. Roer dit door het frambozenmengsel heen tot het vocht bindt. Laat het daarna nog 1 minuut doorkoken. Serveer per bord of coupe 3 bolletjes ijs met daar overheen wat frambozen en wat speculaasslagroom.

(Receptbron: Allerhande)


Tags:

Comments

2 responses to “Frambozen met speculaasslagroom”

  1. Mari Avatar

    Hoi Justin, mag ik je vragen waar ik aardappelzetmeel kan kopen? Ik wil aanstade weekend marshmallows maken! Alvast bedankt!

    Mvg,

    Mevr. Cupcake

  2. Dennis Avatar

    Heb het toendertijd gewoon in de supermarkt gekocht, merk was geloof ik Honig. Overigens heet ik Dennis 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.