Ik ben de laatste erg fan van koffietoetjes, zo hebben jullie onlangs nog kunnen lezen hoe ik een koffiegranita heb gemaakt. Vanavond was het tijd voor Italiaans koffieijs met amandeltongen. Uiteindelijk ging in deze gang nog de meeste tijd zitten aangezien het wat voorbereiding en wachttijd vereist.
Â
Ingrediënten (4 personen)
4 eierdooiers
100 gram rietsuiker
100 ml espressokoffie, afgekoeld
250 gram mascarpone
4 amandeltongen (amandelkoekjes)
Bereiding
In een steelpan de eierdooiers, suiker en afgekoelde espresso met een mixer loskloppen. Boven een grote pan kokende water hangen en mengsel blijven kloppen tot het een dikke massa en schuimig wordt. De steelpan uit het water halen en ongeveer 1 uur laten afkoelen. Klop na het uur de mascarpone los en meng het door het espressomengsel. Doe het mengsel in koffiekopjes en zet ze afgedekt 2 uur in de vriezer. Serveer het in de koffiekopjes en verkruimel de amandaltongen erboven.
Receptbron: Allerhande
Leave a Reply