Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik ben dus snel de supermarkt ingedoken, heb de aanbiedingen in het karretje gegooid en ben weer naar huis gegaan. Eenmaal thuis gekomen vond ik trostomaten terug in mijn boodschappentas dus uiteraard heb ik daar iets mee gemaakt. Na enig zoekwerk viel mijn oog viel op een recept van een Marokkaanse tomatensalade. Bereidingstijd was nog geen 10 minuten, dus ideaal om snel op tafel te zetten.
Â
Ingrediënten (2 personen)
250Â gram trostomatenÂ
halve groene paprikaÂ
1 bosuitje
2 takjes dille
2Â takjes peterselieÂ
2 el rode wijnazijn
2 tl gemalen komijn
peper en zout
De bereiding is heel simpel. Alle groenten goed wassen, in kleine stukjes snijden en in een kom doen. Daarna de kruiden fijnknippen en ook in de kom doen. De azijn, komijn, peper en zout erover en klaar is de salade. Makkelijker kan niet en de smaak is er niet minder om. Vooral de combinatie van komijn en wijnazijn beviel me wel.
(Receptbron: Allerhande)
Leave a Reply