Bij een vegetarische snack denk ik altijd als eerst aan een broodje falafel. Op menig festival heb ik zo’n broodje met veel plezier naar binnen gewerkt. Tijd om het eens thuis zelf te maken. Voornaamste ingrediënt is de kikkererwt, maar daarnaast kan je veel andere ingrediënten gebruiken. Geïnspireerd door een recept van Tastyweb.nl.
Â
Ingrediënten (2 personen)
100 gram kikkererwten
1 ei
2 teentjes knoflook
3 el bloem
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
peper
Doe alle bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine en maak een mooi mengsel. Draai hiervan de falafel balletjes. Doe ze daarna even kort in de vriezer, dit maakt het makkelijker om ze te frituren. Frituur ze daarna ongeveer een minuut of 6 op 180 graden. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een oven. Serveer de falafel met de pitabroodjes, knoflooksaus en wat groenten zoals tomaat, sla en komkommer.
(Receptbron: Tastyweb.nl)
Leave a Reply