Gisteren had ik groene pesto nodig voor bij mijn beenhamsalade. Aangezien ik toch wat verse basilicum in huis had besloot ik om het voor de verandering eens zelf te maken. Het resultaat mag er zijn, erg lekkere verse pesto. Al vond ik de hoeveelheid knoflook beschreven in het recept iets te veel, dus volgende keer doe ik er een teentje minder in.
Â
Ingrediënten
75 gram basilicum
2 el pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook
6 el olijfolie
De bereiding is heel simpel. Doe alles behalve de olijfolie in een vijzel of keukenmachine en meng totdat het een dikke groene massa is. Daarna voeg je beetje bij beetje wat olijfolie toe. De olijfolie zorgt er ook voor dat het wat langer houdbaar blijft. Op veel culinaire sites is ook te lezen dat je pesto als ijsblokjes kan invriezen, ook handig als je maar een beetje nodig hebt.
(Receptbron: Tastyweb.nl)
Leave a Reply