Er zijn verschillende varianten van espresso zoals je in dit filmpje kan zien. Een van de bekendste is de cappuccino. Deze variant met melkschuim en melk drink ik zelf eigenlijk nooit. Maar vandaag heb ik weer eens geprobeerd er thuis een te maken. Belangrijk is daarbij het opschuimen van de melk, Jeroen Veldkamp legt in dit filmpje uit hoe je dat het beste kan doen. Uiteraard is de koffie ook van belang, in mijn vorige blog is te lezen hoe je een goede espresso kan zetten.
Mijn resultaat was vrij aardig, maar het kan uiteraard een stuk beter. Voor een beter resultaat ga ik binnenkort eens wat goede spullen aanschaffen. Zoals bijvoorbeeld een rvs stoomkan waar je de volle melk in kan opschuimen. Dan kan ik misschien ook eindelijk eens mijn latte art skills thuis gaan opbouwen.
Nog een leuk weetje trouwens over de naam:
Cappuccino ontleent zijn naam aan de kapucijnermonniken, omdat de kleur van cappuccino sterk lijkt op de kleur van de monnikenkleding.
Bronnen:
Douwe Egberts
Zibb.nl
Leave a Reply