Het was weer eens tijd om een lekkere soep te maken. Een van de bekendere uit de Spaanse keuken is de Gazpacho, een groentesoep die koud geserveerd wordt. Naar het recept van Allerhande gemaakt.
Ingrediënten (2 personen)
1 witte boterhammen
250 gram trostomaten
halve komkommer
halve groene paprika
2 teentjes knoflook
olijfolie
balsamico azijn
Naast dat deze soep goed smaakt is het ook nog makkelijk om te maken. Week de boterham kort in wat water. Kruis de tomaten in, week ze kort in kokend water en ontvel ze. Snij de tomaten, komkommer en paprika in stukken. Doe dit samen met de gepelde knoflook in een keukenmachine. Voeg daarna het brood en de olijfolie toe. Zeef het mengsel en voeg een halve dl water toe. Breng daarna de gazpacho op smaak met balsamico azijn. Serveer de gazpacho koud met wat blaadjes verse basilicum.
(Receptbron: Allerhande)
Leave a Reply