Uiteraard hebben we die zelfgemaakte gnocchi niet los gegeten, maar verwerkt in een hoofdgerecht. Een combinatie met courgette en ricotta naar recept van Allerhande.
Ingrediënten (4 personen)
2 courgettes
500 gram gnocchi di patate
250 gram ricotta
40 gram parmezaanse kaas
halve citroen
2 takjes peterselie
2 takjes basilicum
olijfolie
Snij de courgette in blokjes en bak die in een pan met olijfolie in ruim 5 minuten gaar. Kook in een andere pan met water de gnocchi di patate gaar. Meng de ricotta met citroenrasp, citroensap, fijngesneden peterselie en basilicum. Doe de courgette, de gnochhi en het ricottamengsel in een grote kom en schep het wat om. Bij serveren kan je er nog wat parmezaanse kaas over strooien. Een simpel maar ook erg smaakvol gerecht. Het vult overigens niet heel erg dus dit zou ook genoeg kunnen zijn voor 2 personen.
(Receptbron: Allerhande)
Leave a Reply