Tonijn in een pastasaus, iets wat me wel wat leek toen ik tegen een recept van de Kookotheek.com aanliep. Uiteindelijk wel een eigen draai aan gegeven door een gebrek aan onder andere Hüttenkäse.
Ingrediënten (2 personen)
250 gram tagliatelle
4 stengels bleekselderij
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
140 gram tonijn
100 ml crème fraîche
Worcestershiresaus
70 gram tomatenpuree
250 gram tomaten
Parmezaanse kaas
Kook allereerst de tagliatelle in een minuut of 9 in een pan met water gaar. Fruit ondertussen de gesneden ui, knoflook en bleekselderij in een pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten de tomatenpuree, gesneden tomaten, tonijn en crème fraîche toe. Laat het nog even een paar minuutjes op staan om de saus wat dikker te laten worden. Breng op smaak met peper, zout & Worcestershiresaus. Serveer de tagliatelle met daarover de bleekselderijtonijnsaus. Je kan het ook nog wat bestrooien met Parmezaanse kaas.
(Receptbron: Kookotheek.com)
Leave a Reply