De fusilli met sperziebonen van vorige week was zo goed bevallen dat ik vandaag een variant heb uitgeprobeerd. Deze keer was het met cashewnoten en paprika, geïnspireerd door een recept van Dekooktips.com.
Een leuke poging alleen het gerecht miste wat pit. De volgende keer zal ik misschien wat andere groente toevoegen of misschien een lekkere kaas. De combinatie pasta sperzieboon blijft voor mij wel een goede!
Ingrediënten (2 personen)
150 gram sperziebonen
150 gram fusilli
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
100 gram cashewnoten
50 gram boter
50 gram bloem
150 ml melk
Kook de sperziebonen in een pan met water in zo’n 20 minuten beetgaar. Kook in een andere pan de pasta al dente in zo’n 8 minuten. Bak ondertussen de gesneden paprika kort in wat boter. Voeg gesneden ui en uitgeknepen knoflook toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg daarna de bloem toe en maak een roux. Voeg beetje bij beetje de melk toe om de saus te binden. Serveer de fusilli met de sperziebonen en de paprikasaus. Bestrooi het tenslotte met cashewnoten.
(Receptbron: Dekooktips.com)
Leave a Reply