Een tijd geleden kwam ik via Knoflog op een recept van knoflookijs tegen. Deze week heb ik het eindelijk gemaakt, het resultaat was verbazingwekkend.
De combinatie is interessant maar ook erg lekker. Het ijs is zoet maar heeft tegelijkertijd ook een knoflook nasmaak, dit maakt het erg bijzonder. Zeker het proberen waard!
Ingrediënten
1 blaadje gelatine
5 dl melk
200 gram suiker
2 el citroensap
2 teentjes knoflook
200 ml slagroom
Breng de melk en suiker in een steelpan aan de kook. Week de gelatine in koud water. Voeg dit aan de melk toe. Laat het mengsel afkoelen. Voeg wat citroensap en 2 uitgeknepen tenen knoflook toe voor de smaak. Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het mengsel. Zet de pan in de vriezer en roer het elk half uur los. Uiteraard kan je ook een ijsmachine gebruiken als je die hebt.
(Receptbron: GarlicWorld.com)
Leave a Reply