Het Culinesse à gogo forum van fok is een bron van inspiratie voor koken. Zo kwam ik gisteren via dit forum op een makkelijk nagerecht topic terecht. Hierin werd gewezen op een Lemon posset recept gewezen van Janneke Vreugdenhil.
Ik heb zowel een posset met citroen als limoen gemaakt. De smaak van beide was prima. Overigens kwam ik op M’s blog een post tegen over possetten. Hij kwam nog met een aantal interessante suggesties voor andere variaties. Zo lijkt de [basilicum] suikerroom + [basilicum] tomatensap combinatie me wel wat!
Ingrediënten (2 personen)
200 ml slagroom
50 gram suiker
1 citroen
Breng de slagroom met de suiker aan de kook en laat het 2 minuten rustig doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Voeg het sap van een limoen of citroen toe en verdeel het mengsel over wat glaasjes. Zet de glaasjes daarna tenminste 5 uur in de koelkast en laat het opstijven.
(Receptbron: Janneke Vreugdenhil)
Leave a Reply