Champignonragout

Ragout is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. Daarnaast is het ook heel makkelijk om zelf te maken. Vandaag heb ik een champignonragout gemaakt, geïnspireerd door een recept van Genietenvanvers.nl

Champignonragout

Ingrediënten (2 personen)
75 gram champignons
75 gram kastanjechampignons
1 glas droge witte wijn
50 gram boter
50 gram bloem
250 ml groentenbouillon

Doe de boter in de pan en doe de helft van de gesneden champignons (beide soorten) erbij. Bak dit kort en bestrooi het met de bloem om een roux te maken. Roer goed en bak zachtjes zodat de roux vrij blank blijft. Voeg daarna de wijn toe en zorg met roeren dat het opgenomen wordt. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en zorg dat ook dit opgenomen wordt. Tenslotte kunnen de overige gesneden champignons toegevoegd worden. Serveer de ragout met wat brood of in bijvoorbeeld zelfgemaakte bakjes van roomboterbladerdeeg.

(Receptbron: Genietenvanvers.nl)

Comments

4 responses to “Champignonragout”

  1. Simon Avatar
    Simon

    Bedankt we gaan het vandaag proberen!

  2. Dennis Avatar

    @ Simon
    Succes, ik hoor graag hoe het resultaat is geworden.

  3. sander Avatar
    sander

    ook lekker op pannenkoeken, btw witte wijn vervangen door rosé (die was nog open)

  4. Marjolein Avatar
    Marjolein

    en op het laatst een bosuitje in kleine ringetjes erdoor :)1e keer ging best goed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.