Ragout is een van mijn favoriete vegetarische gerechten. Daarnaast is het ook heel makkelijk om zelf te maken. Vandaag heb ik een champignonragout gemaakt, geïnspireerd door een recept van Genietenvanvers.nl
Ingrediënten (2 personen)
75 gram champignons
75 gram kastanjechampignons
1 glas droge witte wijn
50 gram boter
50 gram bloem
250 ml groentenbouillon
Doe de boter in de pan en doe de helft van de gesneden champignons (beide soorten) erbij. Bak dit kort en bestrooi het met de bloem om een roux te maken. Roer goed en bak zachtjes zodat de roux vrij blank blijft. Voeg daarna de wijn toe en zorg met roeren dat het opgenomen wordt. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en zorg dat ook dit opgenomen wordt. Tenslotte kunnen de overige gesneden champignons toegevoegd worden. Serveer de ragout met wat brood of in bijvoorbeeld zelfgemaakte bakjes van roomboterbladerdeeg.
(Receptbron: Genietenvanvers.nl)
Leave a Reply