Pannenkoeken associeer ik dankzij mijn jeugd nog steeds met het woord zoet. Maar de laatste maanden ontdek ik steeds vaker de hartige kant van deze lekkernij. Deze keer gegeten met spinazie, champignons & bosui, geïnspireerd door een recept van Allerhande.
Ik vond het recept van de Allerhande wat karig. Met ontbijtspek, champignons & Parmezaanse kaas heb ik het wat meer pit proberen te geven. Dit experimentje kwam verrassend goed uit de bus.
Ingrediënten (2 personen)
pannenkoekenmix
melk
ei
100 gram ontbijtspek
200 gram spinazie
100 gram champignons
3 lente-uitjes
100 ml crème fraîche
20 gram parmezaanse kaas
Bereiding
Bak allereerst de spekpannenkoeken met de pannenkoekenmix, ei, melk en ontbijtspek. Laat ondertussen in een andere pan de spinazie slinken en voeg daarna de gesneden champignons & lente-ui toe. Verwarm in een steelpan de crème fraîche. Roer de parmezaanse kaas door de crème fraîche heen.
Pak een ovenschaal en bedek deze met een spekpannenkoek. Smeer hierover de kaassaus en beleg hem met de groenten. Herhaal dit nog een aantal keer en eindig met een pannenkoek en wat kaassaus. Zet de ovenschaal een paar minuten onder de grill.
Receptbron: Allerhande
Leave a Reply