Spinaziepannenkoek

Pannenkoeken associeer ik dankzij mijn jeugd nog steeds met het woord zoet. Maar de laatste maanden ontdek ik steeds vaker de hartige kant van deze lekkernij. Deze keer gegeten met spinazie, champignons & bosui, geïnspireerd door een recept van Allerhande.

Ik vond het recept van de Allerhande wat karig. Met ontbijtspek, champignons & Parmezaanse kaas heb ik het wat meer pit proberen te geven. Dit experimentje kwam verrassend goed uit de bus.

Spinaziepannenkoek

Ingrediënten (2 personen)

pannenkoekenmix
melk
ei
100 gram ontbijtspek
200 gram spinazie
100 gram champignons
3 lente-uitjes
100 ml crème fraîche
20 gram parmezaanse kaas

Bereiding

Bak allereerst de spekpannenkoeken met de pannenkoekenmix, ei, melk en ontbijtspek. Laat ondertussen in een andere pan de spinazie slinken en voeg daarna de gesneden champignons & lente-ui toe. Verwarm in een steelpan de crème fraîche. Roer de parmezaanse kaas door de crème fraîche heen.

Pak een ovenschaal en bedek deze met een spekpannenkoek. Smeer hierover de kaassaus en beleg hem met de groenten. Herhaal dit nog een aantal keer en eindig met een pannenkoek en wat kaassaus. Zet de ovenschaal een paar minuten onder de grill.

Receptbron: Allerhande

Comments

4 responses to “Spinaziepannenkoek”

  1. Sid Frisjes Avatar

    Ik heb ze ontdekt in Parijs waar ze vlotjes met kaas en ham gegeten worden. Ook op het dourfestival staat er een standje waar je naast zoete ook hartige pannekoeken kunt krijgen. Tomaat mozarella en basilicum… lekker

  2. Dennis Avatar

    Klinkt ook goed, ga ik binnenkort eens proberen.

    Heb ook wel eens een soort pizzapannenkoek gegeten. Paprika, salami, tomaat, kaas en dergelijk. Ook verrassend lekker.

  3. andreea Avatar

    this looks really good for a summer evening

  4. Dennis Avatar

    Toevallig heb ik ze ook op een zomeravond gegeten 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.