Had gisteren haast omdat ik moest sporten en ging daarom voor eenvoudig gerecht. Na wat zoekwerk kwam ik op een interessante combinatie van broccoli en ei terecht. Gemaakt aan de hand van een recept van CulinaireZaken.
In dit gerecht heb ik wat meer ei verwerkt. Daarnaast is het ook wat pittiger door de 2 theelepels sambal oelek. Broccoli smaakt goed met ei. Ik kan me daarom ook niet indenken waarom je van deze combinatie geen lekker gerecht met roerei van zou kunnen maken.
Ingrediënten (1 persoon)
200 gram broccoli
2 eieren
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 tl sambal oelek
citroensap
Bereiding
Kook de broccoli beetgaar. Laat de broccoli uitlekken. Fruit ondertussen de gesnipperde ui en knoflook in wat olie aan. Voeg de uitgelekte broccoli toe en bak dit lichtbruin. Daarna mogen de geklopte eieren, citroensap en sambal erbij. Bak het geheel tot het gaar is en serveer dan, met bijvoorbeeld wat gekookte aardappelen.
Receptbron: CulinaireZaken
Leave a Reply