Tomatensoep tortellini

Niet veel zin om uitgebreid te koken met de feestdagen zo vlak voor de deur. Daarom gekozen voor een simpele soep. Het werd een tomatensoep gevuld met tortellini en doperwten, naar recept van C1000.

Een goede stevige soep met pasta, kaas en groenten. Een recept waar weinig aan veranderd hoefde te worden, alleen de munt heb ik als ingrediënt weggelaten. Vond dat niet een fantastische combinatie en het maar gebruikt als garnering. Voor de volgende keer is het misschien een idee om stokbrood met gegratineerde kaas te serveren.

Tomatensoep tortellini

Ingrediënten (4 personen)

1 ui
2 teentjes knoflook
800 gram tomatenblokjes
1 liter groentebouillon
50 ml zure room
175 gram tortellini kaas
150 gram doperwten

Bereiding

Fruit de ui en knoflook in olie. Voeg daarna de tomatenblokjes en bouillon toe en laat 10 minuten zacht koken. De tortellini en doperwten mogen daarna toegevoegd worden en beetgaar gekookt worden. Roer op het laatst de zure room erdoor heen.

Receptbron: C1000


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.