Van de week wat camembert in huis gehaald. In eerste instantie bedoeld als opvolger van de chocoslagroom die ik afgelopen woensdag maakte. Maar je kan een gedeelte natuurlijk ook verwerken in een lekkere salade. Een spinazie-appelsalade naar recept van Allerhande.
Een appel op deze manier bereiden bevalt me wel. Het doet me denken aan stoofpeertjes. Volgende keer maar eens met wijn proberen en een ander type appel.
Ingrediënten (2 personen)
150 gram spinazie
2 Braeburn appels
100 gram Camembert
30 gram walnoten
200 ml appelsap
1 el azijn
1 el mosterd
Bereiding
Schil de appels en snij ze in grove stukken. Breng deze stukken appel met het sap in een pan aan de kook en laat even zachtjes 5 minuten stoven. Klop een dressing van azijn, mosterd en 2 eetlepels van het overgebleven stoofvocht. Serveer de appel samen met wat kaas, walnoot op een bedje van spinazie. Besprenkel tenslotte met de appel-mosterddressing.
Receptbron: Allerhande
Leave a Reply