Walnoot-kip

Gisteren is het Chinese nieuwjaar ingeluid, het jaar van de Rat. Ik kon het niet laten om eens Chinees te koken. Het werd een simpel recept van walnoot & kip, naar recept van het boek Aziatisch koken.

Het enige dat ik helaas niet had was de rijstwijn, dus heb maar wat water voor de marinade gebruikt. Gelukkig geeft de sojasaus nog genoeg smaak aan dit gerecht.

Walnoot-kip

Ingrediënten (2 personen)

300 gram kipfilet in blokjes
100 gram walnoten
100 gram prei
30 gram gember
3 el sojasaus
3 tl maïzena
olijfolie

Bereiding

Maak een marinade van wat water en de maïzena. Marineer de blokjes kipfilet hierin. Bak de kipfilet een minuut of 2 in een pan met olijfolie. Snij de prei in ringen en de gember in dunne plakjes. Voeg die aan de kip toe en bak nog even mee. Blus dan af met sojasaus en voeg de walnoten toe. Laat het een paar minuten sudderen tot de kipfilet gaar is.

Receptbron: Aziatisch koken


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.