Door het warme weer van de afgelopen dagen had ik weer eens de behoefte om door mijn Aziatisch kookboek te bladeren. De vorige keer leverde dat een lekkere yoghurtsoep op. Deze keer ging ik voor een Indiase spinaziesoep.
Ingrediënten (2 personen)
250 gram spinazie
200 gram slagroom
900 ml groentebouillon
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkumapoeder
snufje chilipoeder
1 stuk gember
Schil de knoflook en de gember en snij ze in kleine stukken. Fruit ze in een pan met olie. Voeg daarna de spinazie, koriander, komijn, kurkuma en chili toe. Bak dit even mee en blus het af met de bouillon en voeg ook nog de slagroom toe. Laat dit zo’n 20 minuten lichtjes koken met de deksel op de pan. Bak in een aparte pan de sjalotringen goudbruin. Serveer de soep met de gebakken sjalotringen.
(Receptbron: Aziatisch koken)
Leave a Reply