Voor de vegetarische gerechten van vandaag blijf ik net zoals vorige week in Oosterse sferen. Via Keukenhelden.nl kwam ik op een recept van McDonalds Kitchen terecht. Het is een recept voor een curry met bloemkool.
Ingrediënten (2 personen)
1 bloemkool
2 aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnzaad
halve tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 blik kokosmelk
olijfolie
Was de bloemkool en snij de roosjes er vanaf. Bak deze in pan met olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Schil ondertussen de aardappelen, ui en knoflook. Hak de aardappelen en ui in blokjes. Voeg de aardappel toe aan de bloemkool en bak het geheel nog zo’n 10 minuten. Doe de ui samen met de knoflook en gember in een andere pan met olijfolie en bak dit ook 10 minuten op laag vuur. Voeg de rest van de kruiden aan het uimengsel toe en bak het nog even kort mee. Voeg de het uimengsel en de kokosmelk aan het bloemkoolmengsel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken voor zo’n 10 minuten. Dit moet uiteindelijk een lekkere curry opleveren.
(Receptbronnen: Keukenhelden.nl & McDonalds Kitchen)
Leave a Reply