Van het weekeinde had ik weer eens wat ricotta in huis, een lekkere milde Italiaanse kaas. Genoeg om zowel een hoofdgerecht als dessert van te maken. Het hoofdgerecht was een ravoili naar recept van blablablog.nl.
Ik had nog nooit een ravoili gemaakt dus de keuze voor dit recept was dan ook snel gemaakt. De vulling van ricotta en peterselie was lekker en de nootmuskaat was ook een verrassende smaakmaker.
Ingrediënten (2 personen)
100 gram ricotta
75 gram parmezaanse kaas
peterselie
nootmuskaat
2 eieren
75 gram bloem
olijfolie
Bereiding
Maak allereerst de pasta van 1 ei, bloem en olijfolie, zoals ik al een keer eerder had gedaan. Helaas had ik deze keer geen pastamachine dus het was wat meer werk. Meng voor de vulling de ricotta met de peterselie, de helft van de parmezaanse kaas, een eierdooier en wat nootmuskaat. Beleg de lappen pasta met de vulling en vouw ze dicht. Snij de ravioli uit de lappen deeg. Kook de ravioli in water totdat ze omhoog komen. Ik heb de ravioli ook met de saus van boter en slagroom geserveerd maar dat vond ik niet zo’n succes. Volgende keer wordt dat een crème fraîche saus met nootmuskaat.
Receptbron: blablablog.nl)
Leave a Reply